Gemeente Almelo Stedelijke Uitvoering

De gemeente Almelo zoekt een:

Teammanager Stedelijke Ontwikkeling

Hbo/wo | 32 - 36 uur | maximaal € 6.470,- bruto per maand bij 36 uur| bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband | Eenheid Stedelijke Ontwikkeling

Over de vacature

De gemeente Almelo is een nieuwe eenheid Stedelijke Ontwikkeling aan het opzetten. Hiervoor zoeken wij een innovatieve, ontwikkelingsgerichte en daadkrachtige teammanager die met ons de eenheid helpt inrichten en daarbinnen leiding gaat geven aan groepen medewerkers. Als Teammanager breng je een brede integrale blik mee en je bent bekend binnen het werkveld van Stedelijke Ontwikkeling. Een people manager die het een uitdaging vindt een organisatie op te bouwen en mensen op een inspirerende manier weet uit te dagen in hun persoonlijke ontwikkeling.  Ben jij degene die oog heeft voor kwaliteit en investeert in de ontwikkeling van mensen? En ben jij die bouwer die in staat is om de zaken verder te brengen? We komen graag met je in contact!

Wat je gaat doen

Stedelijke Ontwikkeling is een nieuwe eenheid binnen de organisatie van de gemeente Almelo. De eenheid wordt aangestuurd door een eenheidsmanager en twee teammanagers. De eenheid kent een flexibele structuur waarbij je met je collega teammanager de taken en de vakgroepen verdeeld en stuur je op de HR-taken en de formatie binnen de eenheid. In de aansturing van het gebiedsgericht werken binnen de eenheid spelen ook de ontwikkelmanagers en belangrijke rol. Gezamenlijk wordt sturing gegeven aan de opgaven en ambities zoals die binnen de eenheid zijn belegd.   

Als teammanager heb je een uitstekende antenne voor bestuurlijke risico’s en oog voor kansen én knelpunten van de eenheid en de organisatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de teambuilding. Je bent coachend naar de medewerkers, stimuleert ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en doorontwikkeling. Daarnaast ben je met het gezamenlijk management van de eenheid verantwoordelijk voor de personele taken, bedrijfsvoering en budgetbewaking.

Als teammanager ben je de functioneel leidinggevende van een aantal vakgroepen binnen de eenheid. Je coacht en begeleidt medewerkers op kwaliteit en ontwikkeling. Je onderhoudt contacten met het bestuur en zorgt voor integrale samenwerking en producten. Je hebt oog en hart voor kwaliteitsverbetering en bouwt voort op de ontwikkelopgaven binnen de eenheid zoals de versterking van het gebieds- en projectmanagement, integraal en omgevingsgericht werken.

Jouw collega aan het woord

Robert Lautenbach, Ontwikkelmanager; “In Almelo werken we samen met collega's, ontwikkelaars, bestuur en inwoners aan uitdagende complexe binnenstedelijke opgaven en projecten. Zelf ben ik minder dan een jaar geleden begonnen en ik ervaar in Almelo veel ruimte voor groei, en werk samen met betrokken en gemotiveerde collega's. Wil jij ook bijdragen aan een mooier Almelo, kom dan ons team versterken!”.  

Waar wij blij van worden

Het werken binnen de gemeente vraagt om een hoge mate van politieke en bestuurlijke sensitiviteit, oog voor de verschillende bestuurlijke en ambtelijke belangen én de belangen van netwerkpartners. Daarnaast krijg je te maken met gevoelige en complexe thema’s, dit vraagt om affiniteit en stevigheid op inhoud en verbindend vermogen. Je kan in hectische tijden de rust en het overzicht bewaren en dit uitstralen naar het team. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op hbo/ wo niveau.
 • Werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende positie.
 • Kennis en gevoel in het werkveld Stedelijke ontwikkeling en van de rol van gemeenten hierin.
 • Ervaring met veranderprocessen.
 • Kennis met projectmatig werken en ruimtelijke ontwikkeling.

Word jij hier blij van?

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die vooruitstrevend en volop in ontwikkeling is.
 • Een salaris in schaal 12 tussen de € 4.781,- en € 6.470,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.

Welkom bij de eenheid Stedelijke Ontwikkeling

Binnen de eenheid Stedelijke Ontwikkeling werken straks zo’n 70 gedreven en kundige medewerkers (vast, ingehuurd, jong en oud) aan de ontwikkeling en leefbaarheid van onze stad. Samen bouwen we met bezieling aan de stad van de toekomst. De professionals binnen de eenheid zijn verdeeld over vakgroepen en werken op het gebied van ontwikkel- en projectmanagement, projectleiding, vastgoed, grondzaken, planeconomie, gebiedsexploitatie, stedenbouw & landschap, planologie, projectsturing etc. De komende jaren werken we aan de verdere inrichting en ontwikkeling van de eenheid Stedelijke Ontwikkeling. We leggen daarbij de focus op: 

 • Eenduidigheid in werkwijze.
 • Projectmatige sturing en opdrachtgeverschap.
 • Een wendbare en flexibele eenheid.
 • (Door)ontwikkeling van onze medewerkers.

Meer weten?

Toch nog vragen over de functie? Bel of mail met Arend Sick, Kwartiermaker/hoofd eenheid Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 06-51891522. Meer weten over onze politiek-bestuurlijke ambitie? Lees dan het coalitieakkoord ‘bouwen aan kansen voor iedereen’ 2022.  Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jan Jaap Akse, Adviseur Werving & Selectie a.i. je graag te woord via janjaap.akse@almelo.nl of 06-28408945.

Solliciteren

Meebouwen aan de toekomst van Almelo? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 13 juni 2023. Klik op de sollicitatiebutton en log in. Nog geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in. Op het sollicitatieformulier vul je de gevraagde gegevens in. Je motivatiebrief met CV stuur je als bijlage mee. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdagmiddag 21 juni 2023. Vervolggesprekken vinden plaats op donderdagochtend 29 juni 2023.

Een (ontwikkel)assessment (TMA) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Vacature delen via:

Referentienummer:

941717025

Regio:

 • Overijssel

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

13-06-2023

Locatie:

Almelo

Contactpersonen:

Jan Jaap Akse

tel.: +31 0628408945

Kantooradres:

Haven Zuidzijde 30 7607 EW Almelo