Gemeente Almelo Human Resources

De gemeente Almelo zoekt een:

Stagiair HRM

HBO| stage |bepaalde tijd | start september 2024

Over de stage

Het team Human Resources is onderdeel van de organisatie-eenheid Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit verschillende HR-disciplines: HR Advies, L&D, Personeelsadministratie, Salarisadministratie, Rechtspositie & Arbeidsvoorwaarden en Recruitment. De komende tijd zetten wij ons gericht in voor de (door)ontwikkeling van onze afdeling, leiderschapsontwikkeling en modernisering van HR-instrumenten en -beleid.  

Wat je gaat doen

Als stagiair(e) HR vervul je een dynamische rol waarin je zowel meeloopt met ervaren collega’s als zelfstandig vraagstukken oppakt. Je wordt gekoppeld aan twee collega’s van ons HR-team en krijgt de kans om het HR-werkveld binnen de gemeente Almelo te verkennen. Tijdens je stage zijn er tal van interessante en uitdagende taken waar je je mee bezig kunt houden. Deze werkzaamheden zijn divers van aard en beslaan verschillende HR-thema's.

  • Je staat klaar om collega's te assisteren bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van personeelszaken en arbeidsrecht. Hierbij verdiep je je in relevante wet- en regelgeving.
  • Je speelt een actieve rol in het implementeren van het HR-beleid en diverse instrumenten. Hierbij pak je zelfstandig (onderdelen van) beleidsstukken op en werk je ze uit.
  • Als lid van de projectgroepen "Onboarden" en "Fit Almelo" lever je een enthousiaste, actieve en professionele bijdrage.
  • Je neemt wekelijks deel aan het HR-adviseursoverleg, waarin je bijdraagt aan de bespreking en afstemming van HR-gerelateerde zaken binnen de organisatie. 

Waar wij blij van worden

  • Je bent een enthousiaste en gedreven student HRM in je 2e of 3e jaar, die vanaf september op zoek is naar een stageplek voor een periode van 4 à 5 maanden.
  • Je kunt zelfstandig werken, bent initiatiefrijk en ondernemend. Je wacht niet af, maar neemt actief deel aan projecten en taken.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, en hebt affiniteit met eigentijdse communicatiekanalen en het werken met informatiesystemen.
  • Je bent klantvriendelijk en klantgericht, en hebt een goed inlevingsvermogen. Je begrijpt de behoeften van anderen en kunt hierop inspelen.
  • Bij voorkeur heb je al enige werkervaring opgedaan op het gebied van HR. Dit kan variëren van stages tot relevante bijbanen of vrijwilligerswerk. 

Word jij hier blij van

We bieden een ondersteunende en inclusieve omgeving waar je kunt leren en groeien. Je krijgt de kans om je ideeën te delen en bij te dragen aan het succes van onze organisatie en de afdeling HRM.  Je komt terecht in een fijne groep collega’s die jou begeleiden bij de opdrachten. Het stadhuis ligt op loopafstand van het station en is dus goed te bereiken met het OV. Bovendien ontvang je een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Over de gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling. 

Meer weten en solliciteren?

Wil je meer weten over deze stageplek, dan kun je contact opnemen met Wilma Elkink, adviseur werving en selectie via wilma.elkink@almelo.nl of 06-31208206.

Wij zien jouw reactie graag zo snel mogelijk tegemoet. Klik op de sollicitatiebutton en log in. Nog geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in. Op het sollicitatieformulier vul je de gevraagde gegevens in. Je motivatiebrief met CV stuur je als bijlage mee.  De sollicitatiegesprekken worden in onderling overleg gepland.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

092875133

Regio:

  • Overijssel

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Contactpersonen:

Wilma Elkink

tel.: 0631208206

Kantooradres:

Haven Zuidzijde 30 7607 EW Almelo