Gemeente Almelo

De gemeente Almelo zoekt een

Jr. Medewerker Bijzondere Wetten

HBO | 24 – 28  uur | maximaal € 4.244,- bruto per maand bij 36 uur | bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband | Team Veiligheid 

Over de vacature

Als Medewerker Bijzondere Wetten ben jij juridisch specialist op het gebied van aanvragen en vergunningen die betrekking hebben op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Denk hierbij aan vergunningen voor evenementen en horecazaken, de alcoholwet en de Wet op de kansspelen.

Je bent in staat om juridische en bestuurlijke informatie te vertalen in toegankelijke beschikkingen en correspondentie voor inwoners, bedrijven en organisaties. Je maakt daarin de juiste afwegingen binnen de kaders van regelgeving en beleid. De dienstverlenende jas zit jou als gegoten.

Samen met je collega’s zet jij je in om criminaliteit in Almelo te verminderen, burgers een veilig(er) gevoel te geven en voorkomen jullie ordeverstoringen en crisis. Je staat graag met je voeten in de klei en pakt uitdagingen met beide handen aan. Ben jij die professional die we zoeken? Reageer dan vooral!

Wat je gaat doen

Zodra er een aanvraag voor een vergunning binnenkomt, ga jij aan de slag. Jij maakt iedere aanvraag voor een goede behandeling compleet. Je verzamelt alle vereiste gegevens en zorgt voor aanvragen van benodigde adviezen. Ook het uitvoeren van een Bibob onderzoekt behoort tot jouw takenpakket. Op basis van deze gegevens en ingediende zienswijzen breng jij een afgewogen advies uit. Na de besluitvorming zorg je voor een goede afhandeling van de vergunning. Denk hierbij aan de afstemming met diverse ketenpartners (politie, brandweer, GHOR), inwoners en ondernemers. Intern stem je zaken af met BOA’s, adviseurs en portefeuillehouders.

Word jij hier blij van? 

  • Werkweek van 24-28 uur per week (in nader overleg te bepalen).
  • Een salaris in schaal 8 (tussen de €3.014,- en € 4.244,- bruto per maand) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
  • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar. Hebben we een wederzijdse klik? Dan mag je daarna natuurlijk blijven! 
  • Een telefoon en laptop.
  • Een uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
  • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Wij denken als werkgever graag met je mee over opleidingsmogelijkheden. 
  • Deelname pensioenregeling ABP (100% fossielvrij). 
  • Het stadhuis van Almelo ligt op steenworp afstand van het station en is uitstekend bereikbaar met ov.

Waar wij blij van worden

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een bestuurlijk-juridische richting.       
  • De Algemene wet bestuursrecht (Awb) kent voor jou geen geheimen. In het bijzonder de APV en bijzondere wetten.
  • Jij staat voor integriteit, zorgvuldigheid en inlevingsvermogen.
  • Je bent een verbinder en weet wanneer te schakelen.       

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.              

Welkom bij Team Veiligheid

Het team Veiligheid werkt rechtstreeks voor de stad en faciliteert het bestuurlijk proces. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in het dagelijks werk. Het team Veiligheid wil resultaten boeken door samenwerking, door denken en doen met elkaar te combineren, door oog te hebben voor de effecten in de samenleving van de aanpak. En door het stadsbestuur effectief te ondersteunen. We zetten ons in om de criminaliteit te verminderen en het veiligheidsgevoel bij burgers te vergroten   door incidenten, ordeverstoringen en crises te voorkomen en te bestrijden. Bij het team Veiligheid werken ruim 30 medewerkers in verschillende functies zoals juristen, adviseurs, toezichthouders (BOA’s) en medewerkers bijzondere wetten. Ambitie, aanpakken en doen zijn de kenmerkende eigenschappen van het team. Verder is er een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken.

Meer weten?

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Aarzel niet en reageer! Wij komen graag met jou in contact. Heb je nog vragen over de functie en/of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Karen Ottens, teammanager Veiligheid via: karen.ottens@almelo.nl of bel 06-14413441. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure, dan staat Fallon Siwes, Adviseur Werving & Selectie je graag te woord via 06-31208205 (ook via Whatsapp) of fallon.siwes@almelo.nl.

Solliciteren 

Wij zien jouw reactie graag uiterlijk woensdag 1 mei 2024 tegemoet. Klik op de sollicitatiebutton en log in. Nog geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in. Op het sollicitatieformulier vul je de gevraagde gegevens in. Je motivatiebrief met CV stuur je als bijlage mee. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 7 mei. Houd daarmee alvast rekening in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

197178557

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

01-05-2024

Startdatum:

10-04-2024

Locatie:

Almelo

Contactpersonen:

Kantooradres:

Haven Zuidzijde 30 7607 EW Almelo