Gemeente Almelo

De gemeente Almelo zoekt een

Senior Jurist Ondermijning & Veiligheid

Wo | 36 uur | maximaal € 5.997 bruto per maand bij 36 uur | bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband | Team Veiligheid 

Over de vacature  

Als Senior jurist Ondermijning & Veiligheid ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van de gemeente Almelo op het gebied van ondermijnende criminaliteit, openbare orde en veiligheid. Je analyseert complexe juridische vraagstukken en geeft advies over wet- en regelgeving. Je stelt daarbij ook beleidsnota's en verordeningen op. Je werkt nauw samen met handhavingsinstanties, politie en andere partners in het veiligheidsdomein.  

Binnen Team Veiligheid zijn we ontzettend gedreven. We zetten ons graag in voor de veiligheid en leefbaarheid van onze stad.  

Wat je gaat doen 

Je werkt samen met twee andere juristen binnen Team Veiligheid aan de juridische vraagstukken op het gebied van ondermijning en openbare orde en veiligheid en komt met creatieve oplossingen. Jullie werken met het instrumentarium op het terrein van openbare orde en veiligheid. Denk daarbij aan de Algemene plaatselijke verordening en bijzondere wetten, maar ook aan het voeren van overleggen met collega’s over handhaving van de omgevingswet en andere relevante regelgeving.  

Je durft gevraagd en ongevraagd advies te geven. Niet alleen aan collega's, maar ook aan het bestuur van onze organisatie. Denk hierbij aan Bibob-zaken, juridische adviezen of ondermijning gerelateerde vraagstukken. 

Binnen het eigen Team Veiligheid ligt daarbij het zwaartepunt op de bijzondere wetten. Denk daarbij aan de behandeling van exploitatievergunningen, alcoholvergunningen en evenementenvergunningen. Maar ook bestuurlijke maatregelen die gestoeld zijn op de Opiumwet, de Algemene Plaatselijke Verordening, de Wet op de kansspelen en de Gemeentewet (artikel 172a). Tot slot maakt de toepassing van de Wet Bibob onderdeel uit van de werkzaamheden.

Verder: 

  • Stel je primaire besluiten op en behandel je bezwaar- en (hoger) beroepszaken. Waar nodig werk je samen met de externe advocaat.  
  • Vertegenwoordig je het gemeentebestuur bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank en Raad van State.  
  • Pak je (juridische) vraagstukken op in concrete ondermijningszaken. Je draagt bij aan het beleid op het gebied van openbare orde, veiligheid en ondermijning.  
  • Schakel je tot slot met interne en externe partners over juridische trajecten op het gebied van openbare orde en veiligheid en ondermijning. Je bent zowel een sparringpartner als vraagbaak voor je collega's. Dat kunnen andere juristen zijn, maar ook veiligheids- en beleidsadviseurs, handhavers en vergunningverleners. 

Word jij hier blij van?  

  • Werkweek van 36 uur per week.  
  • Een salaris in schaal 11 (tussen de €4.211,- en5.997,- bruto per maand) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van opleiding en ervaring. 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen. 
  • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar. Hebben we een wederzijdse klik? Dan mag je daarna natuurlijk blijven!  
  • Een telefoon en laptop. 
  • Een uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten. 
  • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Wij denken als werkgever graag met je mee over opleidingsmogelijkheden.  
  • Deelname pensioenregeling ABP (100% fossielvrij).  
  • Het stadhuis van Almelo ligt op steenworp afstand van het station en is uitstekend bereikbaar met ov. 

Waar wij blij van worden 

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding als jurist.  
  • Je hebt kennis en ervaring met de juridische advisering in een bestuurlijke omgeving.  
  • Je beschikt over een uitstekende politiek/bestuurlijke antenne. 
  • Je bent in staat om landelijke wet- en regelgeving te vertalen naar (bestuurlijke) impact voor (de gemeente) Almelo.  
  • Je hebt lef, bent flexibel en kunt goed relativeren. Soms vereist het werk dat je buiten kantoortijden inzetbaar bent.  

Welkom bij gemeente Almelo  

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen.Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling. 

Welkom bij Team Veiligheid 

Het team Veiligheid werkt rechtstreeks voor de stad en faciliteert het bestuurlijk proces. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in het dagelijks werk. Het team Veiligheid wil resultaten boeken door samenwerking, door denken en doen met elkaar te combineren, door oog te hebben voor de effecten in de samenleving van de aanpak. En door het stadsbestuur effectief te ondersteunen. We zetten ons in om de criminaliteit te verminderen en het veiligheidsgevoel bij burgers te vergroten   door incidenten, ordeverstoringen en crises te voorkomen en te bestrijden. Bij het team Veiligheid werken ruim 30 medewerkers in verschillende functies zoals juristen, adviseurs, toezichthouders (BOA’s) en medewerkers bijzondere wetten. Ambitie, aanpakken en doen zijn de kenmerkende eigenschappen van het team. Verder is er een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken.  

Meer weten? 

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Aarzel niet en reageer! Wij komen graag met jou in contact. Heb je nog vragen over de functie en/of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Karen Ottens, teammanager Veiligheid via: karen.ottens@almelo.nl of bel 06-14413441. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure, dan staat Fallon Siwes, Adviseur Werving & Selectie je graag te woord via 06-31208205 (ook via Whatsapp) of fallon.siwes@almelo.nl. 

Solliciteren 

Wij zien jouw reactie graag uiterlijk zondag 12 mei 2024  tegemoet. Klik op de sollicitatiebutton en log in. Nog geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in. Op het sollicitatieformulier vul je de gevraagde gegevens in. Je motivatiebrief met CV stuur je als bijlage mee. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op 16 mei 2024. Houd daarmee alvast rekening in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

961783613

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Startdatum:

10-04-2024

Locatie:

Almelo

Contactpersonen:

Kantooradres:

Haven Zuidzijde 30 7607 EW Almelo